Βουλή Νέων – Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λατσιών

posted Dec 21, 2015, 12:11 AM by Κυπριανός Φιλίππου   [ updated Feb 11, 2016, 3:50 AM ]

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, Αγαπητοί έφηβοι, Αγαπητοί νέοι και νέες,

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λατσιών (ΔΣΝΔΛ) μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας του για ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής των νέων στα κοινά ανακοινώνει τη σύσταση του θεσμού της Βουλής Νέων του ΔΣΝΔΛ δίνοντας με  αυτό  τον τρόπο ακόμη ένα βήμα έκφρασης στη νεολαία μας. Στόχος του θεσμού είναι η εξοικείωση των νέων με τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και η ανάδειξη του ρόλου του πολίτη στη σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία. Ο θεσμός φιλοδοξεί να προσφέρει στους νέους μας, εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρία για προβληματισμό, διάλογο και συμμετοχή, έδαφος για συνεργασία. Οι συμμετέχοντες στο θεσμό της Βουλής των Νέων θα συγκεντρώνονται μία φορά το μήνα σε τακτικές συνεδρίες (Σάββατο ή Κυριακή) στο Δημαρχείο, θα συζητούν και θα εισηγούνται προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε άλλους αξιωματούχους του κράτους.  Επίσης στις συναντήσεις θα προσκαλούνται αξιωματούχοι της πολιτείας μας (Υπουργοί, Επίτροποι, Βουλευτές, κ.λπ.), του Δήμου μας, όπου θα μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις των νέων μας σε διάφορα θέματα - ζητήματα που απασχολούν όλους μας, αλλά και όποιο άλλο κρίνει η πλειοψηφία των συμμετεχόντων. Το θεσμό υποστηρίζουν ο Δήμος Λατσιών, οι Διευθύνσεις και οι Συνδέσμοι Γονέων των Σχολείων του Δήμου Λατσιών.

Παιδοβουλή

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 9-12 χρονών

Βουλή Εφήβων

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 12-18 χρονών.

Βουλή Νέων

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι νέοι και νέες ηλικίας 18-35 χρονών.

Πέραν από τις βασικές συναντήσεις της Βουλής των Νέων θα δρουν παράλληλα δυο άλλες ομάδες όπου θα συζητούν εξειδικευμένα θέματα. Η ομάδα των Νέων Επιστημόνων και η ομάδα των Νέων Επιχειρηματιών. Στην πρώτη θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν πτυχίο Ανώτερης Εκπαίδευσης και στη δεύτερη νέοι επιχειρηματίες που έχουν ή σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση.

Εγγραφές στη Βουλή των Νέων θα γίνονται καθ' όλην τη διάρκεια του 2016.

Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές για όλους. 

Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λατσιών και του Δήμου Λατσιών στους πιο κάτω συνδέσμους: www.latsia.org και www.latsia.org.cy και στην σελίδα μας στο facebook: facebook.com/NEOLAIALATSION/ Οι αιτήσεις να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι τις 10/01/2016 ή στις γραμματείες των σχολείων για του μαθητές. Πληροφορίες: 99224780